Честваме Деня на народните будители - 1 ноември

     Областният управител Желязко Желязков поздравява с празника всички добруджанци и отправя своето уважение и признателност към представителите на творческата интелигенция, просветните, музейните и читалищните дейци, учените, журналистите, които ежедневно с много труд и талант следват своята мисия, изпълват с ново съдържание Празника на духа и създават духовните ориентири на нацията.

     Денят на народните будители - 1 ноември в Добрич ще бъде отбелязан с поредица от празнични събития. В 10 часа в храм "Света Троица" ще бъде отслужена  Света заупокойна служба и благодарствен молебен. След това ще бъдат положени цветя на паметната плоча на Първото класно училище. От 9.30 до 11 часа представителни групи от добричките училища ще поднесат цветя на паметниците на Хан Аспарух, Св.св. Кирил и Методий, Христо Ботев, Васил Левски, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Дора Габе, Йордан Йовков, Адриана Будевска, паметната плоча на П. Р. Славейков. Кулминация на честванията е общоградското тържество за обявяване и връчване на годишните награди на Община Добрич в областта на духовната култура от 11.30 в огледална зала "Нели Божкова".

     Кметът на Добрич Детелина Николова ще връчи плакети и почетни грамоти на изявени личности за ярки постижения в културно-просветната и театралната дейност, в музикалното и танцово изкуство, в областта на архитектурата, литературното и журналистическо творчество и науката. Тази година носител на Голямата награда за изключителен принос е Регионална библиотека "Дора Габе".

 




Актуално

съобщение

анкета