На тези избори ще се гласува само със знак X

     Днес, 12 октомври, в Областна администрация, се проведе обучение на членовете на Общинските избирателни комисии, представители на общините, на МВР и „Пожарна безопасност и защита на населението". Методическото ръководство осъществи екип от ЦИК: Елена Маркова, заместник-председател, и Владимир Христов,  член на Централната избирателна комисия.

     Заместник областният управител д-р Катя Ганова поздрави участниците в срещата и изрази своята убеденост, че общинските избирателни комисии и всички органи, ангажирани с провеждането на изборите, ще работят професионално, отговорно и в добра координация, и ще оказват съдействие и подкрепа на Областна администрация особено след първия тур на изборите, когато предстои за една седмица да бъде свършена огромна по обем работа. „Всички ние сме длъжни много отговорно да подготвим и проведем изборния процес, да не допуснем бюрократични пречки, които биха опорочили Закона", заяви зам. областният управител.

     По време на работната среща бяха дискутирани практически въпроси относно организацията на работа на общинските и секционните избирателни комисии в изборния ден. Подчертано бе, че на тези избори според приетия Изборен кодекс, ще се гласува само със знак "Х" със син химикал. В кабинките за гласуване ще бъде закачено специално указателно табло, на което ще бъде показано как се гласува. Бюлетина, на която вотът е отбелязан с цвят, различен от синия, ще бъде недействителна, подчертаха от ЦИК.




Актуално

съобщение

анкета