Честит първи учебен ден!

prev next

     Областният управител Желязко Желязков откри учебната година  в ОУ „Антим І" - град Балчик. Заместник областният управител Тодор Георгиев бе на празника в СОУ „Асен Златаров" - Шабла. 20 100 са учениците на територията на Област Добрич. 1720 са първокласниците. Всички 820 първокласници от Добрич получиха от Кмета на града детска книжка с лично поздравление.

     В цялата област 1000 паралелки обхващат децата от 1 до 12 клас с 1860 учители. Закрити са 7 професионални паралелки след 7 клас. След 8 клас са отпаднали 2 профилирани и 13 професионални. Почти от всички общини са постъпили искания за слети и маломерни паралелки. Предстои Общинските съвети да вземат решение за тях. В селата се очакват 80 слети паралелки. Всички училища са готови за откриването на учебната година. 
     На 15 септември училищният звънец ще чуят близо 1800 ученици в община Балчик. Тази година училищният праг ще прекрачат 200 първокласници. За тях и за учениците от втори клас целодневното присъствие в класните стаи ще бъде задължително. В балчишкото ОУ «Антим І» ще бъде реализиран проект на стойност близо 131 000 лева, договор за който бе подписан скоро от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. С парите, дарени от Японското правителство, ще се подобри материалната база и училищния двор.

     През първия учебен ден край училищата  имаше служители на Пътна и Охранителна полиция в рамките на кампания „Децата тръгват на училище - да ги пазим на пътя". Засилен е контролът при вътрешноградската мрежа, рискови пешеходни преходи, спирки и възлови кръстовища. "Пътна полиция" призовава всички водачи на автомобили да шофират с включени фарове през първия учебен ден - 15 септември.

     Фирма „Изида" поздрави първокласниците от града и подари на всеки от тях - тетрадки по писане и смятане.




Актуално

съобщение

анкета