Зам.-министър Боянова откри 19-тото международно изложение „Селското стопанство и всичко за него”

prev next

     „Убедена съм, че всички ние, които сме загрижени за българското земеделие, трябва да бъдем преди всичко уверени в себе си и в работата си, за да вървим с успех напред". Това каза зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова по време на откриването на международното изложение „Селското стопанство и всичко за него", което се провежда за 19-ти пореден път в град Добрич.  

     Въпреки трудностите, аз съм оптимист за просперитета на аграрния отрасъл у нас предвид многобройните възможности на Програмата за развитие на селските райони.  Тя ще позволи да се развива модерно земеделие по най-добрия начин в България и тези, които се занимават с бизнес в този профил да живеят с доходи, които им дават самочувствие на европейци, допълни още зам.-министър Боянова.

     След откриването тя посети благотворителна фотоизложба „Ангели с мисия", посветена на деца заченати ин витро, която е част от тазгодишния Добрички панаир.  Зам.-министър Боянова  направи дарение от името на Министерството на земеделието и храните, закупувайки една от картините.

     В селскостопанското изложението тази година участват, както чужди така и родни производители на земеделска техника, оборудване и продукти за селското стопанство. Сред присъстващите официални лица бяха Областният управител Желязко Желязков, кметът на град  Добрич Детелина Николова, председателят на Общинския съвет Иван Мандев, директорът на ОД "Земеделие" Стилиян Митев. 

 




Актуално

съобщение

анкета