Областният управител прие китайски агробизнесмени

prev next

     В края на работния ден на 25 август, Областният управител Желязко Желязков прие в кабинета си представители на китайската фирма ТИЕНДЖИН ФАРМ КУЛТИВЕЙШЪН ГРУП КЪМПАНИ БЪЛГАРИЯ от провинцията Тян Джин, която проявява интерес към земеделието в Област Добрич.

     Лиу Чунюнг - един от собствениците и управител на дружеството,  е запознал Областния управител с профила на  фирмата, в която  работят 10 000 души, а годишният й оборот е 1,2 милиарда евро. Фирмата се занимава също с винопроизводство и държи 10 % от винения пазар в Китай. Предметът на дейност на компанията включва още производство и продажба на селскостопанска продукция, изкупуване и търговия с пресни и преработени плодове, зеленчуци и други селскостопански продукти в страната и в чужбина, инженерингова дейност и други дейности в селското стопанство и хранително-вкусовата индустрия. На този етап тяхното намерение е да изкупуват пшеница и люцерна. Оценяват българското вино, което се ползва с много добра репутация, но реализацията му в азиатската държава все още не е достатъчно висока.

     След обиколката си в региона и срещите си с арендатори, китайските агробизнесмени са останали с отлични впечатления за нивото на обработка на площите и първокласната съвременна техника, с която разполагат.

     На база удовлетворението им от първите контакти с Добруджанския регион и хората, които се занимават със земеделие, на срещата при Областния управител, е било потвърдено желанието за сътрудничество между двете страни и намерение за нова среща. Областният управител Желязко Желязков е отправил покана към гостите и чрез тях  към други китайски фирми, които проявяват интерес към България и региона, да обмислят възможността за инвестиции в Област Добрич и евентуално за създаване на съвместно предприятие за преработка на земеделска суровина.

 

 

 

 

 




Актуално

съобщение

анкета