Областният управител Желязко Желязков ще присъства на стрелбите край Шабла на 26 август

prev next

     В периода от 24 до 26 август  на зенитния полигон на Военновъздушните сили - Шабла се провежда учение „ЕСЕН 2011" с участието на формирования за ПВО на България и Сърбия. Денят за високопоставени гости и наблюдатели, и медиен ден на съвместните зенитно-ракетни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана, ще се проведе на 26 август, петък,  на зенитния полигон.

     Учението е под формата на участие в операция за осигуряване на въздушния и морския суверенитет на Република България. Целта е да се усъвършенства взаимодействието на военните формирования за ПВО при охрана на въздушното пространство и координацията между държавните институции в отговор на криза.

     В Деня за високопоставени гости и наблюдатели и медиен ден на съвместните зенитно-ракетни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана - 26 август,  стрелбите ще бъдат наблюдавани от министрите на отбраната на Република България и Република Сърбия, представители на държавното ръководство на двете страни,  ръководството на Министерството на отбраната и Българската армия, генерали и офицери от въоръжените сили.

 

                                   

 




Актуално

съобщение

анкета