Заместник областният управител д-р Катя Ганова ще участва във форум на ЛУМОС

prev next
 

     Фондация ЛУМОС България и посолството на Великобритания в София организират на 7 юли представяне на дейността на фондацията и постигнатите резултати една година след началото на работата на ЛУМОС в България.

     Сред официалните лица на събитието ще бъдат Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, Министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев, заместник-министри, представители на агенции, институции, неправителствени организации.

     Вече една година Фондация ЛУМОС България оказва подкрепа на правителството и Държавната агенция за закрила на детето в осъществяване на процеса на деинституционализация на услугите за деца в България и развива демонстрационни модели на деинституционализация в областите Варна и Добрич.

     Програмата предвижда презентации на дейността на фондацията, както и дискусия по новите услуги и модела на деинституционализация на услугите за деца, развиван от ЛУМОС.

     Поканата към заместник областния управител д-р Ганова, е аргументирана с  изключителната активност на ресорния зам. областен управител, през целия едногодишен период, през който Фондация ЛУМОС работи по пилотен проект с Област Добрич в сферата на деинституционализацията.

 

 
Актуално

съобщение

анкета