Пресконференция по повод официалното откриване на напълно рехабилитираните общо 16 километра от път Добрич – Генерал Тошево

prev next
 

П О К А Н А

Уважаеми колеги,

Каним ви утре - 24 юни 2011 г. (петък), 10.00 ч., в залата на Областна администрация Добрич, където ще се проведе пресконференция по повод официалното откриване на напълно рехабилитираните общо 16 километра от път Добрич - Генерал Тошево.

Отсечката е включена като Лот 6 от обектите от първи етап на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Участие в пресконференцията ще вземат областният управител на Добрич, г-н Желязко Желязков и директорът на ОПУ-Добрич, инж. Иван Светославов.

Последната рехабилитация на този участък е правена преди повече от 26 години. Осъществяването на проекта стана възможно, благодарение на финансовата подкрепа от Оперативна програма "Регионално развитие", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие. Обновената отсечка ще осигури по-добри условия за комфортното и безопасно придвижване на средно 3 000 МПС на денонощие и заедно с рехабилитирания през 2004 година участък Генерал-Тошево-границата с Румъния, представя обновен международен път Е70 за движението на местни жители, гости и туристи.

Първата копка на обекта беше направена на 26 август 2010г. Извън заложеното в проекта допълнително е извършено усилване на конструкцията на надлеза, излята е нова пътна плоча на съоръжението и са поставени нови тротоарни конзоли. Заради пропаднали преходни плочи се е наложило да се изгради и допълнителна подпорна стена при западния устой.

Проектът е изпълнен от „Пътно строителство"АД  Добрич. Общата стойност на извършените строително-монтажни работи е 5 084 451 лева с ДДС.

Надзорът е осъществен от „Деомид" ЕООД - Варна.

ОЧАКВАМЕ ВИ!                                                                 

 




Актуално

съобщение

анкета