Трети март – 133 години от Освобождението и Национален празник на Република България

prev next
 

     В тържественото слово Областният управител Желязко Желязков изрази дълбоката почит и признателност на съвременниците пред величието на човешкия дух и подвига на тези, които загинаха за Освобождението на България. Отправи благодарност към представителите на руския народ и всички народи, солидарни със съдбата на българската нация, дали свидни жертви в Руско-турската освободителна война. Припомни беззаветния пример на родолюбие и саможертва, проявени от българските революционери и опълченци, които се превърнаха в символ на новото национално самочувствие и достойнство.

     С подписването на Санстефанския мирен договор преди 133 години, бе възстановена българската държавност, българските държавни институции, разчистен бе пътят за демократично развитие на страната ни - подчерта в словото си Областният управител Желязко Желязков.

     Актът на Българското освобождение е ярък пример за последователна и национално отговорна политика. Днес, в условията на динамични международни процеси, ние съзнаваме с още по- голяма сила,  че държавната ни независимомст и просперитет, продължават да зависят от нашата  единност и способност да  докажем, че демократичните ценности са необратимо заложени в обществения живот на България. Посланията и заветите на героите,  са валидни и днес. Валидна е идеята на Апостола за чиста и свята република, неговото верую, че „...всичко можем да постигнем като резултат от нашите задружни усилия, но - по един и същи закон", с други думи -  спазвайки върховенството на закона!

     Поздравявайки добруджанци с Националния празник на Република България, Областният управител пожела здраве, дух и воля да бъдем повече българи!

     Да бъдем силни в единението си!

     Да преодоляваме изпитанията!

     Да работим отговорно за нашите общини и региони, за един достоен и пълноценен живот на всички българи!

     Нека приобщаваме нашите сънародници в мисията ни за европейско развитие на страната ни!

     Нека предаваме на потомците заветите и посланията на загиналите за Свободата на България, за да израснат като личности и достойни граждани, радетели за Добрич и България!

     Честит Национален  празник!

 

 




Актуално

съобщение

анкета