Подкрепа от министъра на отбраната за изграждането на паметник на ген. Иван Колев

prev next

     Министърът на отбраната съгласува проекта за паметник на ген. Иван Колев в Добрич. В писмото, получено в Областна администрация, се казва: „Министерство на отбраната подкрепя инициативата за изграждане на мемориал на добруджанските герои. Тази идея е с десетилетна давност и всеки добруджанец би се гордял с изграждането на паметник в чест на един от най- бележитите пълководци и военни герои на България - генерал-лейтенант Иван Колев и героите освободили земята на древните българи преди 94 години. В тази връзка и съгласно дадените ми правомощия по чл. 13 ал.3 от Закона за военните паметници, съгласувам предложения от Вас проект за паметник."

     Министър Аню Ангелов пожелава успех на инициативата и кураж на изпълнителите за реализиране на това високо патриотично дело.

     Писмото на Министерството на отбраната идва в отговор на изпратено  становище от Областния управител Желязко Желязков и решение на Областната комисия „Военни паметници" за изграждане на паметник на генерал Иван Колев и загиналите за свободата на Добруджа през 1916 г.

 
Актуално

съобщение

анкета