Областният управител се срещна с американския посланик Н.Пр. Джеймс Уорлик по време на визитата му във Ветроенергиен парк „Св. Никола”

     Американският посланик в България Н.Пр. Джеймс Уорлик бе на работно посещение във Ветроенергиен парк „Свети Никола", община Каварна. По време на визитата си Н.Пр. Джеймс Уорлик се срещна с Областния управител Желязко Желязков, с кмета на Каварна Цонко Цонев, с представители на  „Ей И Ес Ветроенергетика". По време на срещата дипломатът от кариерата се запозна с техническите параметри на проекта и историята на изграждането на ветроенергийния парк, посети подстанцията на парка и турбини от него.

     Ветроенергиен парк „Свети Никола" е изграден и се експлоатира от „Ей И Ес Гео Енерджи" - съвместно дружество между американската енергийна компания „Ей И Ес" и българо-немското дружество „Гео Пауър".

     Областният управител на Област Добрич Желязко Желязков и кметът на Каварна Цонко Цонев бяха запознати  с  проблемите, свързани с присъединяването на енергията, произвеждана от ВЕП „Свети Никола", към електропреносната система в Област Добрич и изграждането на електропреносна система от каварненското село Видно до подстанция „Маяк" в град Добрич.

     В края на срещата Областният управител отправи покана към Н.Пр. Джеймс Уорлик да бъде гост по време на тържествата за честване на 70-годишнината от присъединяването на Южна Добруджа към България през месец септември. Дипломатът благодари сърдечно и подчерта, че  двата народа имат общи ценности и все повече общи цели, за които работят заедно. И негова задача като посланик е да укрепва доброто сътрудничество и да изграджда трайни отношения от полза за двете страни.

 
Актуално

съобщение

анкета