Нормализира се обстановката в област Добрич

     Нормализира се обстановката в област Добрич. От Областно пътно управление информират, че всички пътища от републиканска пътна мрежа в областта са отворени за движение без ограничения - Добрич - Варна, Добрич - Балчик, Добрич - КК „Албена", Добрич - Кардам, Дуранкулак - граница област Варна, Балчик - Оброчище, главния път до границата с област Силистра, Коларци - Тервел, Добрич - Крушари, Добрич - Тервел. Почистени са главните пътища до границата с област Шумен, Орляк - граница Шумен, като движението се извършва при зимни условия. Почистени са участъците с. Карапелит - с. Кочмар, с.Ведрина - Ново Ботево.
    Все още има изградени от МВР два временни контролно-пропускателни пункта поради проблемни участъци от пътя Ведрина - Оборище, област Варна, и на изхода на с.Оброчище в посока КК „Албена" за с. Кичево област Варна. Към 7.00 часа на терен за област Добрич са 18 машини и пътнопочистваща техника.
     Служителите на пожарната заедно с други служби за отработили 25 сигнала за отстраняване на паднали дървета и клони и прекъснати кабели.
     От Енерго-Про информират, че само в три села на територията на Община Тервел все още не е възстановено електрозахранването.
     По данни на дежурните по общини с нарушено електрозахранване са както следва - в община Шабла 2 села, в община Тервел 4 села, в община Крушари 6 села, в община Добричка 39 села.
От ВиК Добрич съобщават, че всички помпени станции работят нормално.
     По данни от дежурните в общини нарушено водоподаване има както следва - в община Шабла 1 село, в община Каварна 4 населени места са със слабо водоподаване, в община Тервел 4 села, в община Крушари 5 села, и в община Добричка 14 села.
     Днес в три общини обучението ще се провежда в електронна среда - Тервел, Крушари и Балчик. Във всички останали учебните занятия са присъствени. Вчера - 27.11.2023 г., общините Крушари и Добричка отмениха бедственото положение. Днес със заповед на кмета се очаква да бъде отменено бедственото положение и на територията на община Тервел.



Актуално

съобщение

анкета