Забранено е движението за тежкотоварни автомобили на 12 т в област Добрич

     Тежка зимна обстановка е в момента на територията на област Добрич. Има обилен снеговалеж и силен вятър от север със скорост от 17 м/сек. Служителите на ОД МВР са изградили три контролно-пропускателни пункта на изходите за Варна, Генерал Тошево и в кв. „Рилци".
     Пътищата са проходими при тежки зимни условия, като на територията на цялата област са затворени за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона.
     Няма постъпили сигнали за бедстващи хора. По данни на дежурните в общините над 45 са населените места в област с нарушено електроподаване - предимно на територията на общините Шабла, Тервел, Крушари и Генерал Тошево.
     Дежурният от „ВиК Добрич" съобщава, че девет помпени станции в областта са с прекъснато електрозахранване - Батово, Дуранкулак, Долина, Болата, Българево,; Полковник Гешаново, Македонка в Гурково, както и хидрофора в ЖК"Добротица".
     От метеорологичната станция информират, че средното количество на валежите до тази сутрин е 45л/м2 . В Дуранкулак количеството е 80л/м2, а на Калиакра е 60л/м2.
     Областният управител Йорданка Костадинова поддържа връзка с ръководителите на Областно пътно управление, РД „Пожарна безопасност и защита на населението" и отправя апел към всички да не предприемат пътувания, ако не са наложителни.Актуално

съобщение

анкета