Нагледно институции демонстрираха координация и умения при тежко пътно произшествие

prev next

Днес от 10.30 ч. в участък на едно от платната за движение по бул. „Добруджа“ в посока кв. „Рилци“ се проведе учение на Областна комисия по безопасност на движение по пътищата в реални условия. Симулирано бе тежко произшествие с участие на два автомобила и микробус, в които имаше множество пострадали и възникнали в следствие на катастрофата пожар в растителност край пътя и разлив на гориво и масла на пътното платно.

След подаване на сигнала, на място се отзоваха екипи на „Пътна полиция“, които отцепиха района, екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“, които започнаха едновременно изваждане на пострадалите от превозните средства и гасене на пожара. Пострадалите бяха поети от екипи на Български Червен кръст и Центъра за Спешна помощ. През цялото време не спираше и гасенето на пожара, а пътни полицаи осигуряваха сигурността на движение в района на възпроизвежданата катастрофа. След като ранените бяха извозени от мястото на катастрофата екипи извършиха оглед на място за причините и със съдействие на Областно пътно управление пътно-поддържащата фирма и  Пожарна безопасност и защита на населението почистиха платното от разлива на гориво и масла.

Ръководител на операцията бе гл. инспектор Тихомир Катранджиев, който отчете, че учението е преминало на много високо ниво при изключително добра координация между представителите на различните институции. Не на последно място инсп. Катранджиев подчерта, че през цялото време на учението, не повече от 40 минути, не е създадена опасност за движение по булеварда.




Актуално

съобщение

анкета