АПИ работи по реновирането на пътни участъци на територията на областта

   Областният управител Йорданка Костадинова проведе редица работни срещи в столицата с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура" и в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, при които постави острата нужда от основен ремонт на пътни участъци от второкласна и третокласна пътна мрежа на територията на област Добрич. В резултат на проведените разговори и входираните искания с писмо от АПИ информират, че част от поставените проблеми ще бъдат удовлетворени и заложени за реализация.  

   До края на настоящата година е планирано да се обяви инженеринг за основен ремонт на близо 32 км от път II-29 - от с. Стефан Караджа до с. Кардам. Пътната агенция информира, че на база заключенията в доклад на избрания изпълнител за оценка на въздействието върху пътната безопасност ще се планират инвестиционни намерения относно разширяването на други близо 40 км от същия второкласен път - в участъка от пътен възел с Автомагистрала „Хемус" до кръстовището с път II-97 Околовръстното на гр. Добрич.

   Вече са изготвени технологични проекти за участък от път II-71 за текущ ремонт - от Добрич до с. Славеево и от с. Одърци до с. Оброчище. В отсечките ще се изпълнят асфалтови работи, ще се подобри отводняването и организацията на движение с поставяне на нова хоризонтална и вертикална маркировка. Ремонтните работи ще започнат след избор подписване на договор за текущ ремонт и поддръжка, за което в момента обществена поръчка за избор на изпълнител.

   По настояване на Й. Костадинова за 2024 г. в програмата на АПИ е предвидено да бъде заложено проектиране за основен ремонт на третокласен път III-9002 и изграждане на кръгово кръстовище при отклонението за село Малина.

   Областният управител има уверение от ръководството на АПИ, че ще се планира и ще се работи и по довършване на обходния път в посока комплекс Албена, чието строителство е започнато и недовършено преди повече от 30 години.
Актуално

съобщение

анкета