Йорданка Костадинова се срещна с представители на сдружение „Добруджанци“

Областният управител Йорданка Костадинова днес проведе работна среща с представители на сдружение „Добруджанци“ – арх. Дилян Жечев, арх. Емилия Добрева и Петър Михайлов.

Представителите на неправителствената организация запознаха областния управител с идейния си проект за възстановяване сградата на старата гара в Добрич, където предвиждат да бъде създаден център за работа с деца и музейна експозиция, съвместно с Регионален исторически музей. Представителите на сдружение „Добруджанци“ споделиха, че имат готова идейна концепция, за реализацията на която е нужно да се изясни може ли неправителствената организация да стопанисва сградата, за да се кандидатства за финансиране по европейски програми при реализация на проекта.

Областният управител Йорданка Костадинова приветства идеята, като заяви, че ще се запознае подробно с документацията и водената кореспонденция и ще проучи възможностите за най-удачно партньорство на Областна администрация Добрич с сдружение „Добруджанци“, за да се реализира идеята на сдружението в полза на жителите и гостите на Добрич.




Актуално

съобщение

анкета