Областният управител е гост на откриването на изложбата-концерт „Светът на Операта в картини“ в Двореца в Балчик

Областният управител Йорданка Костадинова е гост на тържественото откриване на изложбата концерт „Светът на Операта в картини“, което е част от цикъла „Операта – музикалната живопис“. Домакин е Държавен културен институт Културен център „Двореца“ – Балчик. Културното събитие е под патронажа на министъра на културата на България, като негови организатори са ДКИ Културен център "Двореца", Консулският кореспондент на Италия във Варна в сътрудничество с Посолството на Италия и Италианския културен институт в София.

Идеята е да се представят открити и неоткрити пресечни точки на операта с останалите жанрове на изкуството. Специални гости на откриването тази вечер в Двореца са Посланикът на Р Италия в България Н. Пр. Джузепина Дзарра и директорът на Италианския културен институт в София г-жа Мария Мацца.

В обръщението си към организаторите и присъстващите областният управител Йорданка Костадинова сподели, че всеки един от нас има дълг – „да ценим великолепието на сътвореното от творческия гений и да полагаме последователни усилия да съхраним това богатство за идните поколения, защото знаем, че нация без културна памет е обречена на изчезване.




Актуално

съобщение

анкета