Областният управител бе гост в Деня на отворени врати в Добруджански земеделски институт

Областният управител Здравко Здравков и неговият заместник Атанас Дучев бяха гости днес – 14.06.2023 г., на Добруджански земеделски институт край Генерал Тошево, където за поредна година се провежда Ден на отворени врати. Събитието, на което присъстваха директорът на ОД „Земеделие“ – Добрич, инж. Десислава Иванова и кметът на община Генерал Тошево – Валентин Димитров, както и партньори от турски фирми на ДЗИ, протича под мотото „Научният подход в земеделието – в помощ на производителя“.

В обръщението си към екипа на Добруджански земеделски институт Здравко Здравков подчерта приноса им за съхраняването на традициите и развитието на селскостопанската наука. Той се обърна и към присъстващите земеделски стопани с препоръка да предпочитат българската селекция, защото във времето сортовете и хибридите на ДЗИ са се доказали и имат международно признание. Областният управител връчи Почетен знак на директора на Добруджански земеделски институт доц. д-р инж. Илия Илиев с признателност за труда на целия колектив на института.

Научни работници бяха отличени с плакети от представители на турски фирми, които са дългогодишни партньори на Добруджански земеделски институт.

Преди да бъдат представени сортовете пшеници, слънчогледи и други зърнени култури гости и домакини бяха поздравени с фолклорен букет в изпълнение на ансамбъл „Добруджа“ с гл. художествен ръководител Стоян Господинов.




Актуално

съобщение

анкета