Областният управител бе гост на РБ „Дора Габе“ за инициативата „Маратон на четенето“

prev next

Областният управител Здравко Здравков днес бе гост на РБ „Дора Габе“ и се включи в 18-тото издание на инициативата „Маратон на четенето“, посветен на 23 април – Световен ден на книгата и авторското право. Заедно с директора на културната институция - Теодора Денкова, връчиха традиционните годишни награди на библиотеката за 2022 г. в отделните категории.

Начало на „Маратона на четенето“ постави писателят и издател от Добрич Петя Петрова, която прочете откъс от творба на Дора Габе, тъй като тази година РД „Дора Габе“ е посветила инициативата на 135-тата годишнина от рождението на своя патрон. По този повод във фоайето е подредена и изложба, със съдействието на Регионален исторически музей Добрич, позказваща в няколко постера живота и делото на Дъщерята на равнината, както е наричана Габе.

Здравко Здравков поздрави присъстващите на събитието ученици и граждани, като пожела на децата да съхранят и развият любовта към книгата. „Четящият човек е знаещ и можещ, а страната ни има нужда от знаещи и можещи хора“ – добави Здравко Здравков.




Актуално

съобщение

анкета