Областният управител връчи Почетен знак на инж. Михаил Стоев и директора на Художествена галерия Добрич

prev next

С новоучредения Почетен знак на областния управител и Грамота днес областният управител Здравко Здравков официално отличи двама добруджанци – инж. Михаил Стоев и Недко Недков. Пред медиите Здравков отбеляза, че Почетния знак, дело на Петринка Драганова, се връчва за първи път и е учреден, за да бъдат отличавани с него хора, допринесли за развитието на област Добрич. Първият знак е за инж. Михаил Стоев, който е добре познат на широката общественост, отбеляза Здравко Здравков. С Почетен знак и Грамота той отличи и директора на Художествена галерия Добрич Недко Недков по повод 60-годишния юбилей на културния институт, като отбеляза, че без култура и образование няма развитие.

Двамата отличени благодариха за признанието. Директорът на Художествена галерия обяви, че това е признание за целия колектив и обяви, че oфициалното честване ще бъде в Деня на музейния работник – 18 май.

Пред медиите областният управител направи отчет 250 дни след встъпването в длъжност. Сред основните акценти в отчета бе произвеждането на два избора за народни представители, като Здравков отбеляза изключително добрата организация и безпроблемното протичане на процеса. Накратко представи действията по наследени проблеми, като съобщи, че ще започне работа за пълно преасфалтиране на проблемния участък от път II-29 Варна-Добрич-Кардам-границата.

Областният управител сподели и за  активната работа по Програма ИНТЕРРЕГ – България – Румъния, в резултат на което област Добрич бе включена в проекта на разработваната в момента Интегрирана териториална стратегия за развитие на пограничния район.




Актуално

съобщение

анкета