Работна среща във връзка с организацията по произвеждането на изборите за народни представители се проведе в Областна администрация

 

Днес – 21 март 2023 г., в Областна администрация се проведе работна среща под ръководството на областния управител Здравко Здравков и главния секретар на Областна администрация Румен Русев във връзка с организацията и произвеждането на изборите за народни представители за 49-то Народно събрание. На срещата присъстваха директорът на ОД МВР Добрич и председателят на Районна избирателна комисия Добрич Цонка Велкова.

С представителите на общините в областта се обсъдиха графиците за обучения на секционните избирателни комисии, които РИК стартира от 26 март 2023 г. Велкова информира, че на страницата на Районна избирателна комисия вече е качен както видеофайл, така и писмени инструкции за видеонаблюдението в предизборния и изборен дни, което е новият момент при отчитането на резултатите в края на изборния ден. Инструкциите са достъпни на адрес https://rik08.cik.bg/ns202304

Областният управител апелира към представителите на общини да обърнат внимание на членовете на СИК при раздаване на материалите за спазване на реда при подаване на протокола и изборните книжа на РИК, за да не се поражда напрежение излишно между хората.

Румен Русев обсъди с представителите на общините и ръководителя на териториално звено ГРАО график за извършване на проверки във връзка с изискванията на Изборния кодекс по организацията на избори за органи на местно самоуправление.


 




Актуално

съобщение

анкета