Екипът на Областна администрация взе участие в Общоградското поклонение в Деня на Европа

prev next
 

Обръщение на министър-председателя Бойко Борисов  

по повод Деня на Европа

Уважаеми сънародници,

      С огромно удоволствие честитя на всички вас Деня на Европа и искрено ви благодаря за усилията през последните години, довели до пълноправното членство на държавата ни в тази велика, просперираща общност, основана на солидарност, която прави и най-малката нация силна.

      На девети май се навършват точно 60 години от Декларацията на френския външен министър Робер Шуман, поставила начало на обединението. В основата му е немислим на пръв поглед съюз - между Франция и Германия, държави, воювали помежду си с десетилетия. Благодарение на проявената тогава далновидност, днес ние сме част от единна общност, в която се живее в мир, свободно и демократично.

      Европейското единение беше градено дълго, трудно, с взаимни отстъпки и истинска солидарност, чиито прояви и ние, българите, усетихме. Вземайки пример от това, съм убеден, че пред нас няма пречки да изградим държавата, която заслужаваме. Единственият противник, който трябва да преодолеем, са нашите стереотипи, начини на мислене, недоверието в собствените ни сили.

      Вярвам, че българите могат да мечтаят и да реализират мечтите си. Затова в този тържествен ден, в който европейците празнуваме своето обединение, желая на всички нас да бъдем по-амбициозни, по-смели, по-солидарни, по-единни. Само заедно можем да гарантираме европейското бъдеще на държавата си и нейното достойно място в обединена Европа.

     Честит празник!

 

 

 

 




Актуално

съобщение

анкета