1 ноември - Ден на народните будители

Уважаеми творци, дейци на науката, културата и просветата,
уважаеми жители на област Добрич,


     За мен е удоволствие да поднеса искрен поздрав към Вас по случай един от най-светлите празници н българския календар - 1 ноември, Денят на народните будители и на българските учени.
     В този ден отдаваме почит на предците ни и техния възрожденски дух. Полагаме цвете на признателност пред паметта на българските просветители, книжовници, родолюбци, станали символ на стремежа към просветеност, знание и национално самочувствие.
     И днес българският народ има своите просветители в лицето на съвременните учени, творци на културата, просветата, които с неуморния си труд и стремеж към овладяване на знанието и откриване на нови културни хоризонти са създатели на духовните ориентири на нацията. Отправям топли поздрави към нашите учители, към книжовниците, към музейните работници, към работниците в библиотеките! Поднасям своята признателност към радетелите на културата и науката, музейните и читалищни дейци, журналистите, които ежедневно с много труд и талант следват своята мисия и съграждат положителния образ на област Добрич!
     Нека помним посланията на предците си, за да бъдем по-добри!

     Честит празник!

 

С уважение,

ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ
Областен управител на област Добрич




Актуално

съобщение

анкета