До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за ремонт по програмата на АПИ за 2023 г.

     До 15 октомври гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в  инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 г. за текущ и основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас. Това съобщава на своята интернет страница Агенция „Пътна инфраструктура“. От пресцентъра информират още, че в момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година.

         Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, чрез форма за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg. Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“. Публикуваният формуляр може да бъде изтеглен и попълнен от прикачения файл.

         Целта е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти. Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия в АПИ, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г.

         Припомняме, че при срещата на министър-председателя и министри от правителството с областните управители Здравко Здравков постави на вниманието на премиера, министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на финансите острата нужда от ремонт на оставащия участък от пътя до ГКПП – Кардам, както и ремонт на самия гранично-пропускателен пункт. Наред с това в по-дългосрочен план – за следващата година, областният управител на Добрич настоя да се планират ремонти на пътищата Добрич – Албена, Добрич – Балчик, отсечка от третокласен път, преминаващ през урбанизираната територия на гр. Тервел.



Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета