„Остани жив! Пази живота!“ е мотото за 21 септември – Ден без загнали на пътя

     Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Дремджиев в писмо, изпратено до ръководителите на различни държавни институции и областните управители информира, че за седма поредна година Европейската мрежа на службите в пътната полиция ROADPOL акентира вниманието на обществто върху пътната безопасност в рамките на Дните на безопасността на пътя – от 16 до 22 септември т.г. 21 септември е обявеният за Ден без загинали на пътя в рамките на тази седмица, като определеното мото е: „Остани жив! Пази живота!“.

        На официалната страница на ROADPOL може да се намери допълнителна информация за кампанията.

        В подкрепа на инициативата за намаляване на загиналите и пострадали от войната по пътищата, областният управител Здравко Здравков апелира към жителите на област Добрич да бъдат внимателни, да спазват правилата за движение по пътищата и като водачи на превозни средства, и като пешеходци. С писмо до общините той информира местните власти за възможностите да се включат в инициативата на Европейската мрежа на службите в пътната полиция, защото целта е максимален брой хора да се запознаят с идеята за нула загинали при пътнотранспортни произшествия и максимален брой хора да я припознаят, като своя кауза.

        За поредна година сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Добрич, по график, уточнен с Регионално управление на образованието – Добрич, ще проведе през учебната 2022/2023 година беседи по пътна безопасност пред децата в детските градини и училища.




Актуално

съобщение

анкета