Областният управител и кметът на община Тервел откриха пачетна плоча на ген.-лейтенант Иван Колев в Тервел

     Областният управител Здравко Здравков заедно със зъместник-областният управител Атанас Дучев бяха гости на тържество в община Тервел за откриване на паметник на генерал-лейтенант Иван Колев, наричан освободителят на Добруджа. Паметната плоча, която е поставена на сградата на Ритуалния дом в добруджанския град, е дело на скулптура Христо Илиев – автор на редица паметници в страната.

     В словото си при откриване на паметника кметът на община Тервел инж. Симеон Симеонов подчерта заслугата на гражданите, „виновници“ за инициативата и изрази благодарност за подкрепата, получена от Областна комисия „Военни паметници“. Поздрав и благодарност за родолюбивата инициатива към жителите , общината и общинските съветници изказа и областният управител Здравко Здравков, който ползва случая да поздрави жителите на Тервел и с наближаващия национален официален празник 6 септември – денят на Съединението.

     Двамата – областен управител и кмет, откриха паметника, който бе осветен. Присъстващите граждани сведоха чела в памет на героите. Венци и цветя бяха поднесени от присъстващите на откриването.




Актуално

съобщение

анкета