Обстановката в област Добрич е спокойна след проливния дъжд

     През изминалото денонощие до 6.00 часа сутринта днес – 3 септември 2022 г., падналото количество валеж в Добрич е 69 л на кв. м. Подадените сигнали към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за наводнени къщи, дворове и избени помещения са 39 към сутрешните часове на днешния ден. По 11 от сигналите е работено, евакуирани са 53 души. Отстранени са и три паднали дървета. Служителите на Областна дирекция на МВР са подсигурили охрана на наводнени участъци – с. Стефаново, с. Бранище, по пътя за с. Богдан и други, с цел обезопасяване.

     Сигнал за наводнен участък в района на село Стожер от пътя Добрич – Варна е подаден в Областния съвет по сигурност е подаден в 22.30 часа на 2 септември, в 23.57 часа е подаден сигнал за наводнен участък от пътя Добрич – Албена в района на с. Бранище. Сигналите веднага са предадени на дежурния на Областно пътно управление, като със съдействие на областния управител Здравко Здравков е осигурена техника за почистване на наносите. Малко след 2 часа след полунощ приливна вълна влиза по дерето от село Богдан, което води до заливане на скейт парка в градски парк „Св. Георги“ и за това е уведомен дежурният в Община град Добрич. Извън град Добрич през нощта е подаден само един сигнал за наводнена къща в село Стефаново.

    Областният управител Здравко Здарвков призовава тръгналите на път да бъдат внимателни, тъй като все още е възможно по пътни участъци извън града да се работи по отстраняване на наноси от кал. Няма подадени сигнали за наводнени обществени обекти.




Актуално

съобщение

анкета