Зам.-министърът на земеделието Г. Събев и областният управител Здр. Здравков официално откриха 30-ото изложение „Селското стопанство и всичко за него“

prev next

     Днес - 31 август, официално се откри 30-тото издание на специализираното изложение на „Добрички панаир“ АД – „Селското стопанство и всичко за него“. Гости на събитието бяха заместник министърът на земеделието Георги Събев, областният управител на област Добрич Здравко Здравков и неговият заместник Атанас Дучев, председателят на Общински съвет град Добрич Нивелин Радичков, секретарят на ТПП – Добрич Герман Германов. Изложението официално откриха директорът на „Добрички панаир“ Звезделина Иванова, зам.-министър Събев и областният управител Здравко Здравков. Пред изложители и гости Иванова сподели, че тази година 50 фирми са сред изложителите на панаира – както традиционни, така и нови и добави, че да покажат своите стоки и услуги в изложението участват фирми от Гърция, Украйна и Сърбия.

      Европа Директно Добрич и групата за НОУ-ТИЛ България, със съдействието на “Добрички панаир” АД организира конференция на тема: „Земеделски практики в полза на климата и околната среда“, на която заместник-министър Събев представи накратко Националния план за възстановяване и устойчивост. На събитието, на което присъстваха както стопани, така и медии, Събев поясни, че за сектора са предвидени близо 1 млрд. лева. Той коментира, че има забавяне през последните 7 месеца за стартиране на процедурите, но увери стопаните, че се работи активно и се очаква планираните 4 мерки - както за земеделски производители, така и за животновъди, да стартират в края на настоящата или началото на следващата година.

    Заместник министърът Георги Събев приветства всички и пожела ползотворни контакти. Официалните лица разгледаха щандовете и разговаряха с изложителите.  




Актуално

съобщение

анкета