Здравко Здравков се срещна с директора на РЗИ Добрич

Работна опознавателна среща проведе днес областният управител Здравко Здравков с директора на Регионална инспекция по здравеопазване д-р Светла Ангелова. Директорът на здравната инспекция информира Здр. Здравков за актуалната обстановка в областта, свързана с коронавируса. Тя припомни, че от днес – 11 август 2022 г., е в сила заповед № РД-01-384/09.08.22 г., която е валидна за територията а цялата страна и добави, че своевременно е издала заповед, с която отменя своя заповед № РД-01-217/19.07.22 г. Действието на заповедта на директора на РЗИ - Добрич, се преустановява от датата на влизане в сила на заповедта на министъра, т.е. от 11.08.2022 год.  Д-р Ангелова поясни, че с влизането на заповедта на министъра на здравеопазването в сила от днес, в област Добрич отпада носенето на маски в дрогерии, здравни кабинети, РЗИ и пенсионерски клубове. Със заповедта на министъра на територията на областта се въвежда изискването собствениците на обекти с обществено предназначение и търговски и други обекти да осигурят дезинфектант на входа на обекта и да организират дейността си така, че между посетителите да има дистанция от 1,5 м.

Друга тема, която обсъдиха бе започване на работа по създаване на Областна аптечна карта. За целта е създадена комисия, която в рамките на три месеца трябва да изготви и представи в Министерство на здравеопазването актуална аптечна карта, след което на база подадените такива от всички области в страната, Министерство на здравеопазването ще изготви и национална аптечна карта. С оглед на кратките срокове предстои следващите седмици да се проведе първата работна среща, в която да се набележи график за работа по създаване на аптечната карта на областта.

От своя страна Здравко Здравков изрази готовност да съдейства и сподели надежда да няма висок брой заболели хора, които да имат нужда от хоспитализация.

С пълния текст на заповедта на министъра на здравеопазването, която е в сила от днес за 7 дни, можете да се запознаете в прикачения файл.Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета