Областният управител проведе работна среща с г-н Т. Морияма от Върховния комисариат за бежанци на ООН

prev next
     Днес - 28.06.2022 г., областният управител Галин Господинов проведе опознавателна работна среща с г-н Такеши Морияма - старши координатор за извънредни ситуации във Върховния комисариат за бежанци на ООН. Двамата коментираха актуалната ситуация към момента с бежанци от Украйна на територията на област Добрич и страната.
     Г-н Морияма изрази задоволство от организацията по приемане и настаняване на бежанци от Украйна в област Добрич. От своя страна областният управител запозна представителя на ООН с възможностите, които в момента се предлагат на украинските граждани в изпълнение на държавната политика. И г-н Морияма, и областният управител бяха единодушни в мнението си, че в настоящия момент потокът е секнал, но не се знае дали няма да има нова бежанска вълна. В тази връзка представителят на Върховния комисариат за бежанците на ООН прояви интерес за възможности на територията на областта организацията да изгради център за временен краткосрочен прием на по-голям брой хора, при възникване на бежанска вълна.
     Областният управител и г-н Морияма ще продължат да си партнират и сътрудничат за осигуряване на необходими дейности по посрещане на бежанска вълна.



Актуално

съобщение

анкета