Областният управител бе гост на откриването на STEM център „Дигитални създатели“ в СУ „Любен Каравелов“

prev next
     Областният управител Галин Господинов бе гост на колектива и възпитаниците на СУ „Любен Каравелов", където заедно със заместник-кмета по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева и директорът на училището г-жа Светлана Иванова прерязаха лентата на най-новата придобивка за учениците и техните учители STEM център „Дигитални създатели" в СУ „Любен Каравелов".
Присъстващите имаха възможност да се запознаят и разгледат залите с нови технологии, които дават възможност на децата да се образоват и развиват в съвременния свят на дигиталните технологии, роботиката и смарт решенията.
     STEM център „Дигитални създатели" е изграден по Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда", категория големи проекти, на стойност 277778 лв., от които 250 000 лв. са финансирани от Министерството на образованието и науката. Проектът е реализиран в срок - 12 месеца, като са създадени 6 зони, обслужващи различните режими на учене. Учениците използват най-модерните технологии и се подготвят за професиите на бъдещето с нови методи на преподаване.
     Днес заместник областният управител Тихомир Чобанов бе сред гостите на тържественото вдигане на знамето и откриването на Регионален кръг от Националното състезание за най-добри млади автомонтьор и водач. Надпреварата е традиционна, подкрепена от Министерство на образованието и науката и Регионално управление на образованието в Добрич. В тазгодишното издание, чийто домакин е добричката професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост участват 13 училища със своите отбори от цяла Североизточна България. Състезанията са днес и утре.



Актуално

съобщение

анкета