Без ваксинационни пунктове в Добрич през почивните дни

     Тази събота и неделя - 5 и 6 март 2022 г., няма да работи нито един ваксинационен пункт за имунизация срещу COVID-19, съобщи директорът на Регионална здравна инспекция Добрич и секретар на Областен координационен щаб д-р Светла Ангелова. „Причината е в спада на интереса към ваксините" - посочи тя. В подкрепа на това д-р Ангелова предостави данни за последните няколко дни - на 2 март направените общо ваксини са 52 броя - 6 бр. първа доза, 25 бр. втора доза и 21 бр. трета доза. На 3 март не е поставена нито едно доза. В днешния ден - 04.03.22 г., са поставени общо 78 дози от тях 13 бр. са първа доза, 39 бр. втора доза и 26 бр. трета доза. За сравнение директорът на РЗИ съобщи и статистическите данни за почивните дни в началото и в края на месец февруари. За първия уикенд на месеца - 5 и 6 февруари т.г., общо поставените дози са били 52 на брой, от които първа доза 10 бр., втора доза 23 броя и трета доза 19 броя. В последния уикенд - 26 и 27 февруари т.г., общо поставените дози са 15, от които първа доза 4 бр., втора доза 9 бр. и трета доза - 2 броя.
     В същото време специалистите отчитат, че има задържане на нивата на регистрираните положителни случаи на COVID-19. Само към 17.30 ч. на днешния ден в системата са регистрирани 71 положителни резултата на граждани от област Добрич, съобщи д-р Ангелова, като допълни, че системата е отворена за регистрация на резултати от направени изследвания до 21.00 ч.
     Заетите болнични легла към днешна дата в лечебните заведения в областта са общо 39 броя от които 5 в отделението по анестезия и интензивно лечение.
     Апелът на медицинските специалисти е да не се пренебрегват противоепидемичните мерки и хората да се ваксинират, защото заболяването не е отшумяло.



Актуално

съобщение

анкета