УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ДОБРИЧ,

     За мен е чест да Ви поздравя по повод Националния празник на Република България - Трети март! Днес се навършват 144 години от Освобождението на България и възстановяването на българската държавност. Подписването на Санстефанския мирен договор е политически акт между Русия и Турция с неоценимо положително значение за съдбата на Отечеството ни - поставя се началото на Третата българска държава.
      Днес е време за почит и размисъл, защото на този ден почитаме величието на подвига на хилядите знайни и незнайни наши освободители, но и ден за размисъл. Всички сме свидетели в този момент на ужаса на един военен конфликт и това трябва да ни кара да бъдем разумни, диалогични и готови да намираме решения в различията си по мирен път.
      Трети март е символ на българската признателност, празник - неподвластен на времето, защото всеки от нас го носи в сърцето си. Нека докажем това и тази година, като сторим поклон пред подвига на великите синове на България, които със своята саможертва направиха възможна нашата свобода.
      Уважаеми госпожи и господа, като ви поздравявам с Националния празник - Трети март, Ви пожелавам здраве, дух и воля да бъдем повече българи! Да работим отговорно за нашите общини и региони в посока на едно стабилно и демократично развитие на страната ни. За достоен и пълноценен живот на всички българи! Така, както повеляват заветите и посланията на загиналите за Свободата преди 144 години!
      Честит Национален празник!


С уважение,

ГАЛИН ГОСПОДИНОВ
Областен управител на област Добрич




Актуално

съобщение

анкета