Със заповед на областния управител се създаде Областен координационен щаб във връзка с кризата в Украйна

     Областният управител Галин Господинов издаде заповед, с която създаде Областен координационен щаб /ОКЩ/ към Областен съвет за сигурност във връзка с военния конфликт в Украйна. Целта на ОКЩ е да подпомага при нужда пристигащите в страната ни лица от Украйна.
     Днес - 27.02.2022 г., се проведе заседание, на което се обсъдиха възможности на настаняване на хора, които пристигат в страната ни, както и готовността на институциите в област Добрич за оказване на хуманитарна помощ на нуждаещи се.
     Решено бе имащите нужда от временен подслон да бъдат настанявани в общинския хотел в Каварна, чийто капацитет е до 200 души. Обсъдени бяха възможности предоставяне на храни и дрехи при необходимост. Директорът на ОС на БЧК Добрич д-р Артюн Еринозов заяви, че Областният съвет на милосърдната организация вече е стартирала дарителска кампания за набиране на храни и дрехи, като допълни, че на национално ниво БЧК ще обяви и дарителска сметка за набиране на парични средства за подкрепа на нуждаещи се граждани на Украйна.
     Членовете на Щаба са в постоянна връзка и при възникване на необходимост са готови да окажат съдействие и помощ на нуждаещи се от подслон и подкрепа граждани на Украйна.Актуално

съобщение

анкета