В две социални услуги в областта са регистрирани положителни случаи на коронавирус

     За периода от 28 януари - 2 февруари 2022 г. са регистрирани седем положителни случая на COVID-19 в Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в село Опанец, община Добричка, информират от Регионална здравна инспекция Добрич и уточняват, че 4 от положителните проби са при потребители на социалната услуга, от които един е хоспитализиран, а другите три положителни резултата са при лица от персонала.
Разпоредени са необходимите противоепидемични мерки - ежедневно медицинско наблюдение на потребителите; насочване, при необходимост, към лечебно заведение; ежедневен филтър на служителите; засилен дезинфекционен режим на работа и преустановяване на свижданията.
     Потребителите с положителни резултати са изолирани на място в социалната институция, контактните потребители и персонал са карантинирани. Осигурен е отделен обслужващ персонал с денонощно пребиваване в центъра. Положителните лица от персонала са изолирани в домашни условия.
     Във вчерашния ден - 02.02.2022 г., са регистрирани положителни резултати за COVID-19 в комплекс за социални услуги „Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания" къща 1 в гр. Добрич при 2 лица от персонала, които са изолирани. Контактните потребители и 5 лица от персонала са карантинирани. Разпоредени са необходимите противоепидемични мерки.

      Продължава да е висок броят на поставените под карантина подрастващи, посочват от РЗИ Добрич. За изминалата седмица на база извършените проучвания общият брой на карантинираните като контактни ученици е 1164 и 8 учители от учебни заведения в областта, както и 143 деца и 32 лица от персонала на детски заведения. Общият брой на всички карантинирани като контактни лица в област Добрич за периода 24 януари - 30 януари 2022 г. е 1673 лица. От Здравната инспекция апелират за спазване на противоепидемичните мерки.




Актуално

съобщение

анкета