Със заповед на директора на РЗИ Добрич се увеличава броят на леглата за пациенти с коронавирус

     Във връзка с увеличаващия се брой пациенти с COVID-19 директорът на Регионална здравна инспекция д-р Светла Ангелова издаде Заповед № РД-01-1296/04.11.2021 г., с която се увеличава броят на леглата за лечение на пациенти с коронавирус в МБАЛ Добрич. С настоящата заповед, която е в сила от днес, целият капацитет на Отделение по анестезиология и интензивно лечение - 8 легла, е за лечение на пациенти с COVID-19. Броят на леглата за неусложнени пациенти се увеличава на 65. Към момента със заповедта се запазва непроменен броят на легла в другите лечебни заведения.
     От днес - 04.11.2021 г., е в сила и Заповед № РД-01-890/03.11.2021 г. на министъра на здравеопазването, с която се разпореждат по-строги противоепидемични мерки на територията на цялата страна. Всички институции, имащи отношение към спазване на мерките извършват проверки.
      За пореден път апелът на медиците е хората, които все още не са се ваксинирали, да го напарвят, за да защитят себе си и близките си. Специалистите също горещо препоръчват да се спазват противоепидемичните мерки и въпреки хубавото време - да се ограничават контактите, да се спазва дистанция и да се носят предпазни маски.
      С пълните текстове на двете заповеди можете да се запознаете в прикачените файлове.


Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета