От днес МВР открива денонощна телефонна линия за подаване на сигнали, свързани с изборния процес

     От днес до 15.11.2021, а при балотаж - до 22.11.2021 г. включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98. На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Това съобщава на своята интернет страница Министерството на вътрешните работи и допълва, че е създадена организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.
     Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.
     Припомняме, че днес официално започна предизборната кампания за предстоящите избори за президент, вицепрезидент и народни представители.
     С Решение № 5-ПВР/НС от 26.09.2021 г. Районна избирателна комисия е определила за говорител председателят на РИК Добрич Цонка Велкова. В същото си решение РИК е посочила като резервен говорител секретаря на РИК Мелекбер Абил.
     Всички решения Районна избирателна комисия публикува на своята интернет страница.

 
Актуално

съобщение

анкета