Зам.-областният управител Г. Господинов и д-р Н. Минчева връчиха грамоти на МЗ на медици за висока активност в имунизационната кампания срещу COVID-19

     Днес - 21.09.2021 г., на нарочна церемония заместник-областният управител Галин Господинов и заместник директорът на Регионална здравна инспекция - Добрич, д-р Николинка Минчева връчиха грамоти от името на министъра на здравеопазването на медици, отличени за висока активност в имунизационната кампания срещу COVID-19.
     Пред присъстващите и медиите д-р Н. Минчева съобщи, че със Заповед № РД-01-779 от 20.09.2021 г. министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награждава по повод проявените от работещите във ваксинационните кабинети старание, постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания в страната срещу COVID-19 и за проявените от общопрактикуващите лекари в страната висока активност, професионален ангажимент и постигнати резултати при реализацията на кампанията за ваксиниране срещу коронавирус. Тя обяви, че в областта до момента са поставени общо 52 163 дози ваксини, като добави, че с по две дози - завършен ваксинационен процес, са малко над 19 % от населението на областта. „Има и деца на възраст от 12 до 17 г., които са ваксинирани - 271 деца в цялата област. 110 лица над 90 години жители на областта са ваксинирани срещу коронавирус, като най-възрастният пациент е на 99 години" - каза още зам.-директорът на РЗИ Добрич.
     От медицинските заведения с грамота, подписана от министъра на здравеопазването бе отличен медицински център „Вива Феникс", а от общопрактикуващите лекари - д-р Евгений Чобанов. От старта на имунизационната кампания до момента МЦ „Вива Феникс" са поставили 4 852 дози, а д-р Чобанов - 1163 дози.
     Заместник областният управител Галин Господинов поздрави медиците за всеотдайната им работа и високия професионализъм, като отправи апел към всички жители на област Добрич да имат вяра в науката и да се ваксинират срещу заболяването.
     Отличените медици споделиха, че са приятно изненадани от признанието за работата им, като добавиха, че реално това е атестат и за доверието на пациентите към тях и грижите, които полагат за здравето на хората.

 




Актуално

съобщение

анкета