Мобилното приложението за валидиране на Covid сертификати вече е достъпно за всички

     Официалното приложение на България за сканиране и валидиране на Digital Green Certificate – COVID CHECK BG бе одобрено от Гугъл и публикувано в Google Play Store. Така приложението става достъпно за масово използване от всички граждани на EU, които искат да проверят валидността на своите сертификати.
     Новото приложение може да служи и за проверка на сертификати на посетители, в случаите, в които се допуска използване на 100% от капацитета на заведения, зали, кина театри.
     Приложено може да се изтегли и инсталира от този линк:
https://play.google.com/store/apps/details?id=dcc.check.bg
    Безплатното приложение е разработено от „Информационно обслужване“ и може да се свали свободно от Google Play Store.
     То отговаря на всички европейски стандарти и е разработено в рекордно кратки срокове. В него е вграден QR четец, който валидира сертификата бързо и лесно. То може да сканира всичките варианти на сертификата, които са одобрени от ЕК - за ваксинация, за преболедуване и за отрицателен резултат от NAAT или RAT изследване.
     Приложението е достъпно за масово ползване за граждани и институции, които разполагат с мобилни устройства с операционна система Android. Очаква се скоро приложението да бъде одобрено и от Apple, за да може да бъде изтегляно на устройства, които ползват операционна система IOS.
     „Информационно обслужване“ вече предлага дигиталните сертификати и в формат pkpass, което позволява на всеки желаещ за съхранява документа си в приложение тип „портфейл“ на мобилно устройство. Това облекчава максимално гражданите, които няма да се налага да носят хартиения вариант на сертификата и проверяващите, които лесно и бързо могат да верифицират документа.
     Общо над 1.4 млн. броя са генерираните сертификати до този момент, като над 530 000 се използват ефективно от българските граждани при пътувания зад граница.
Актуално

съобщение

анкета