Млад предприемач доброволно почиства графити от емблеми на град Добрич

prev next
     Искрен Събев - млад предприемач от Добрич, почиства на доброволни начала графитите от сградата на НТС в непосредствена близост до паметната плоча на кап. Димитър Списаревски. Доброволният акт на добруджанеца се реализира със съдействието на областния управител Васил Карапанчев и екипа му. Пред В. Карапанчев И. Събев сподели, че има желание да даде добър пример за това как като общество можем да направим градската си среда по-добра.
     Днес започна почистването на стената на сградата на НТС от графита в непосредствена близост до паметната плоча на кап. Списаревски, като пред журналисти Събев сподели, че ползва иновативна технология - фибро лазер, която не уврежда почистваната повърхност. Дразня се като гражданин, когато виждам драсканици, които само загрозяват градската среда, сподели младият предприемач и допълни, че в чужбина за такива прояви нарушителите се наказват строго. „В САЩ, където съм бил доста години извършителите на такива деяния се наказват с арест, полагат седмично 40 часа обществено-полезен труд и заплащат глоба" - добави Събев. „Грехота е паметници като този на кап. Списаревски да са загрозени или сграда като зала „Добрич"", обоснова избора си Събев.
     Областният управител Васил Карапанчев благодари на инициативния гражданин и сподели пред медиите, че е провел разговори с кмета на Община град Добрич Йордан Йорданов и председателя на Управителния съвет на НТС инж. Диян Дяков, които са дали съгласие и са приветствали инициативата за доброто дело. В. Карапанчев припомни, че на 19 юли т.г. се навършват 105 години от рождението на летеца - герой и в отговор на питане на медиите заяви, че за него кап. Д. Списаревски е „истински българин, дал живота си за Родината".
     Искрен Събев по професия е кулинар, живял 20 години зад граница, но върнал се в родния Добрич, където вече 6 години е щастлив със семейството си.



Актуално

съобщение

анкета