Областният управител бе гост на тържественото честване 70 г. Авиобаза Добрич

     Областният управител Васил Карапанчев бе гост на тържественото отбелязване на 70-ата годишнина на Авиобаза Добрич, което бе организирано от Инициативен комитет под ръководството на ген.-майор Иван Парапунов и Община град Добрич. Гости на събитието бяха ген.-лейтенант Цанко Стойков - заместник-началник на отбраната, бригаден генерал Петьо Мирчев - зам.-командир на ВВС, кметът на Добрич Йордан Йорданов, ветерани, офицери от резерва, граждани на Добрич. Генерал-майор И. Парапунов поднесе поздравителен адрес от Президента Р България Румен Радев. Поздрави към присъстващите отправиха зам.-началникът на отбраната и зам.-командирът на ВВС. Всички с едноминутно мълчание почетоха паметта на майор Валентин Терзиев, който завинаги остана в небето.
     По повод 70-ата годишнина на Авиобаза Добрич ген.-майор Парапунов връчи почетен плакет с емблемата на Авиобазата на областния управител В. Карапанчев. Официалните лица, граждани и офицери от резерва положиха цветя пред паметната плоча на кап. Димитър Списаревски, останал в историята, жертвайки живота си за спасението на София.
     Областният управител В. Карапанчев присъства и на откриването на паметна плоча на загиналите пилоти в кв. „Добротица" и поднесе цветя на признателност.



Актуално

съобщение

анкета