812 дози ваксина срещу COVID-19 са поставени за седмица в имунизационните кабинети в областта

     За периода от 05.04.2021г. до 11.04.2021г. в област Добрич са регистрирани и проучени общо 507 случая на COVID-19, информира д-р Светла Ангелова - директор на Регионална здравна инспекция Добрич и секретар на Областен координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване. Сред ново установените случаи има медицински специалисти - 5 медицински сестри, 4 санитари 1 зъботехник, 1 лаборант; заети в сферата на образованието - шестима учители и 4 лица помощен персонал в детски заведения, осем ученици.

     За посочения по-горе период общият брой изследвани с RT - PCR тестове и бързи антигенни тестове за COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната - 1143, сочи още справката на РЗИ. Общият брой карантинирани лица за областта е 433. От потвърдените 507 случая през периода, 109 са хоспитализирани, от тях 12 в ОАИЛ.

     За отчетния период е издадено предписание и са разпоредени противоепидемични мерки в Център за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания във връзка с регистрирани положителни резултати при 3 потребители, информира РЗИ. Предписание е издадено и са разпоредени противоепидемични мерки също в Дом за стари хора в град Балчик във връзка с регистриран положителен резултат при един потребител на социалната услуга.

     През седмицата са поставени 812 дози ваксина срещу COVID-19 в специализираните имунизационни кабинети в областта.
Актуално

съобщение

анкета