Общините получиха бюлетините и книжата за изборния ден на 04.04.21 г.

     Днес по график общините получиха бюлетините и изборните книжа за изборите за народни представители, които ще се състоят на 04.04.2021 година. Председателят на Районна избирателна комисия Добрич Цонка Велкова, обсъди и координира с директора на Областна дирекция МВР Добрич старши комисар Никола Панчев и представителя на „Сиела Норма" АД за Добрички регион Петър Петров график, по който ще бъдат доставени машините за упражняване правото на вот в изборния ден на територията на областта в секциите, в които има 300 и повече избиратели.
     По данни на общините право на глас за предстоящите избори за народни представители в областта имат общо 175 460 избиратели, сочат данните на Районна избирателна комисия. Броят на секционните избирателни комисии е общо 370, без в това число да са включени секционни избирателни комисии, образувани по желание на лица, поставени в изолация или под карантина, подвижни секционни избирателни комисии за хора с увреждания, както и секции в домове за възрастни, болници и следствен арест. Данните по общини са както следва:
     - Община Балчик - 17 419 души, броят на секциите е 36;
     - Община Генерал Тошево - 13 002 души, броят секции е 47;
     - Община град Добрич - 82 708 души, броят секции е 126;
     - Община Добричка - 20 997 души, броят секции е 67;
     - Община Каварна - 12 830 души, броят секции е 31;
     - Община Крушари - 5 120 души, броят секции е 16;
     - Община Тервел - 19 404, броят секции е 31;
     - Община Шабла - 3980души, броят секции е 16.
За сравнение, на последните избори за народни представители през 2017 г. право на глас в област Добрич са имали 184 199 жители.
      Във връзка с изискванията на здравните власти за спазване на противоепидемични мерки, също са предприети нужните действия. Във всички секции в областта е подсигурен допълнителен технически персонал, който в деня на вота ще извършва пропускателен режим в сградите със секции, ще следи за спазване на дистанция между избирателите, за правилното поставяне на маски от гласуващите и ще извършва дезинфекция в общите части на сградите. Както вече Ви информирахме, по график на общините бяха предоставени осигурените от Министерство на здравеопазването лични предпазни средства - маски, ръкавици и предпазни облекла, за членовете на СИК, както и дезинфектанти за деня на вота.Актуално

съобщение

анкета