По график общините получават лични предпазни средства и дезинфектанти за обезпечаване на изборния процес

prev next
     В Областна администрация Добрич бяха доставени лични предпазни средства и дезинфектанти, които осигурява Министерство на здравеопазването за гарантиране на изборния процес. Съгласно Хронограмата на Централна избирателна комисия, указанията по Здравния протокол на Министерство на здравеопазването и ангажимента на Областна администрация Добрич по организацията за провеждането на парламентарните избори, Румен Русев - ВрИД областен управител на област Добрич изготви график, по който започна предоставяне на лични предпазни средства и дезинфектанти на общините. Днес - 19.03.21 г., ръкавици, маски, дезинфектанти за подове и повърхности и за ръце бяха дадени на Община град Добрич, които имат ангажимент за деня на вота да ги предоставят на секционните избирателни комисии. Заедно с личните предпазни средства и дезинфектантите общините получават и печатите за секционните избирателни комисии и за подвижни секционни избирателни комисии, както и кутии за поставяне на отрязъците на бюлетините и листи с кандидатите за народни представители.
     Общо в област Добрич за изборите за народни представители на 04.04.21 г. ще има 376 секционни избирателни комисии /СИК/. По общини броят на СИК е както следва: Община Балчик - 37; Община Генерал Тошево - 47; Община град Добрич - 129; Община Добричка - 67; Община Каварна - 31; Община Крушари - 17; Община Тервел - 32; Община Шабла - 16.
Допълнително ще бъдат образувани подвижни секционни избирателни комисии на териториите на общините при заявени желаещи лица с трайни увреждания да упражнят правото си на вот, както и от граждани, поставени под карантина.

 




Актуално

съобщение

анкета