Нормално върви подготовката на изборите за народни представители за Народно събрание

prev next
    Нормално върви подготовката и по график, съгласно Хронограмата на Централната избирателна комисия за предстоящите избори за народни представители за Народно събрание на 04.04.2021 г. Днес на работна среща, проведена между секретарите на общини в областта, Районна избирателна комисия и Регионална здравна инспекция бяха обсъдени противоепидемичните мерки, които трябва да се предприемат в секционните избирателни комисии в деня на вота.
     Съгласно Хронограмата на общините днес бяха раздадени Удостоверения за гласуване на друго място и Регистрите към тях и чували, с които секционните избирателни комисии трябва за предадат изборните книжа след края на изборния ден.
     Продължава изпълнението на Националния ваксинационен план, като е създадена организация и се извършва ваксиниране на членовете на секционни избирателни комисии в кабинетите в областта, информират от РЗИ и допълват, че по-голямата част от участниците в изборния процес вече имат първи прием на ваксина срещу коронавирус.
     През изминалата седмица отново бе извършена проверка по подготовката на зала „Добротица" в Добрич, където след края на вота Районна избирателна комисия и „Информационно обслужване" ще приемат документите и обобщават резултатите от изборния ден.



Актуално

съобщение

анкета