На работно посещение бе заместник-министър на здравеопазването доц. Евгени Григоров

prev next
     Днес - 25.02.21 г., областният управител Красимир Кирилов и директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова се срещнаха и разговаряха със заместник-министъра на здравеопазването доц. Евгени Григоров, който бе на работна визита в Добрич.
    На място доц. Григоров провери условията за съхранение на ваксини срещу коронавирус, запозна се с организацията, създадена от РЗИ по ваксинационния процес. Тримата обсъдиха мерките за гарантиране на провеждането на парламентарен вот на 04.04.2021 г. с оглед осигуряване на нормалното протичане на изборния процес при максимални гаранции за здравето на хората. Д-р Св. Ангелова докладва, че на територията на областта има разкрити ваксинационни кабинети във всички общини. „Съгласно доставките, които получаваме на ваксини, с оглед осигуряване на имунизационния процес започнахме раздаването на ваксини и на личните лекари" - сподели още д-р Ангелова. Тя допълни, че в момента тече организация и наред с вече съществуващите кабинети, ще бъде разкрит и денонощен такъв, в който да се извършват имунизации на желаещи граждани. Тя добави, че при желание има и мобилен екип за поставяне на имунизации.
     Областният управител Красимир Кирилов докладва за подготовката на провеждането на изборите и създадената организация, която е в процес на изпълнение по отношение на залата, в която ще бъдат приемани протоколите след края на изборния ден. Подготвя се и работна среща за обсъждане на мерките за гарантиране здравето на хората и в изборните секции в деня на вота, сподели още Кр. Кирилов.
     От своя страна зам.-министър Григоров информира, че Министерство на здравеопазването ще осигури лични предпазни средства - макси, ръкавици и дезинфектанти и допълни, че по изготвен график ще продължи регулярната доставка на ваксини.Актуално

съобщение

анкета