Определен е концесионер на част от морски плаж „Добруджа - юг“

     Определен е концесионер на част от морски плаж „Добруджа - юг", община Шабла, област Добрич, съобщават от правителствената пресслужба след проведеното днес редовно заседание на правителството. След проведена открита процедура, Министерският съвет упълномощава министъра на туризма да сключи договор за концесия с „Орхи" ЕООД, в едномесечен срок от влизане в сила на решението на Министерския съвет за определяне на концесионер на морския плаж.
     Концесионерът се избира за срок от 15 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 7 011,94 лв. без ДДС.
Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 4,10 на сто.
     Инвестициите, свързани с подобряване на облика на морския плаж за срока на концесията са в размер на 52 641,60 лв. с ДДС. Началната дата на концесията е датата на влизане в сила на концесионния договор.



Актуално

съобщение

анкета