Екипи на електроразпределителното дружество и ВиК работят за отстраняване на авариите в областта

Продължава почистването на пътищата в областта, като от Областно пътно управление и МВР апелират движението по отворените направления да бъде съобразено със зимните условия и да не се предприемат действия от водачите, които биха довели до пътни произшествия или задръствания. В подадената информация от Областно пътно управление на оперативния дежурен в Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия се посочва, че час преди обяд за движение са отворени следните пътни направления:

-      Добрич – Варна,

-      Добрич – Балчик,

-      Добрич – Генерал Тошево и

-      Добрич – Шумен по направлението Тервел-Орляк-Зърнево-Честименско-Каблешково.

Активно екипи на електроразпределителното дружество и ВиК работят по отстраняване на възникналите аварии за въстановяване на електрозахранването и водоподаването в областта. По данни на дружествата все още има населени места без ток и вода и те са както следва:

Без ел. захранване:

 1. Община Добричка:, с. Полк. Минково, с. Полк. Свещарово, половината от с. Одърци,  с. Соколник, , с.Царевец, с.Славеево и с.Батово;

 2. Община Каварна: с.Септемврийци, с.Белгун, части от с.Поручик Чунчево и с.Българево.

 3. Община Г. Тошево : с.Писарово, с. Снягово.

 4. Община Шабла: с. Горичане.

В останалите общини няма населени места без ток.

С нарушено водоподаване са:

 Община Добричка: Плачидол, Бдинци, Вратарите, Козлодуйци, Владимирово и част от Ведрина.

Не работят помпени станции Батово, Долина, Дъбрава и без вода са селата Батово, Долина, Козлодуйци, Смолница, Златия, Сенокос, Дъбрава,Балканци, Кремена и Гурково. Нарушено водоподаване има и в областния център – град Добрич.




Актуално

съобщение

анкета