Трайна тенденция на повишаване на заболяемостта от COVID-19 отчита РЗИ Добрич

     Трайна тенденция на повишаване на заболяемостта от COVID-19 на населението на територията на област Добрич отчитат от Регионална здравна инспекция. От инспекцията посочват, че 14-дневната заболяемост на 100 000 жители към 16.11.20 г. е достигнала 221,8.
За периода от 09.11.20 г. до 15.11.20 г. са регистрирани общо 208 случая на коронавирус при направени общ брой изследвания с RT-PCR тестове на лица от областта в лаборатории в страната 248, отчитат от РЗИ. За отчетния период поставените под карантина лица са 356 на брой. От потвърдените положителни случаи 42-ма са хоспитализирани, като от тях към вчерашна дата 4 лица са били настанени за лечение в Отделението по анестезия и интензивно лечение.
     17 от положителните случаи са при медицински персонал - петима лекари, 2 медицински сестри, 3 акушерки, 1 фелдшер, 4 санитарки, 1 шофьор и 1 лице - друг персонал, посочват от здравната инспекция. Далите положителни резултати учители за отчетния период са 10 на територията на областта и 1 помощник-възпитател. Броя на учениците с положителни резултати при изследване през миналата седмица е трима.
     Поставетите под карантина ученици на територията на областта са - трети „д" клас от СУ „Св. Кл. Охридски" в Добрич и 1 учител, учениците от трети „в" клас в СУ „Св. Св. Кирил и Методий" в града и учениците от четвърти „б" клас от СУ „П.Р.Славейков". На теротирията на областта под карантина са петима учители и 29 ученици, извозвани с автобус от основното училище в село Батово, община Добричка.
     С цел ограничаване на риска от разпространение на заразата сред преподаватели и ученици, директорът на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова на основание чл.105, ал.5 от Закона за предучилищното и училищно образование е препоръчала на Регионално управление на образованието Добрич временно да се преустанови присъственото обучение за всички ученици от ОУ „Отец Паисий" в село Батово, община Добричка и да се премине към обучене в електронна среда за минимум 14 дни, считано от 16.11.20 г. При четирима преподаватели от училището има регистрирани положителни резултати за COVID-19.



Актуално

съобщение

анкета