Ученици от три паралелки в три училища в Добрич са поставени под карантина

     Секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионална здравна инспекция д-р Светла Ангелова съобщи, че 11 от служителите в Регионално управление на образованието /РУО/ са поставени в изолация на домашно лечение, след като са установени положителни резултати за коронавирус. Изследването е направено по повод установен положителен резултат на служител на институцията. Други десет от работещите в РУО са поставени под карантина като контактни лица. Един от служителите е преболедувал и спрямо него не се налагат никакви мерки.
     Трима ученици от училища в Добрич са също с положителни резултати за заразяване с коронавирус след направено изследване с Във връзка с PCR тест. Те са контактни в семейна среда. След установяването им, под карантина са поставени класовете, в които учат децата - един трети клас от ОУ „Хан Аспарух", един трети клас от СУ „Св. Кл. Охридски" и един девети клас от ЕГ „Гео Милев".
     Във връзка с предстоящо пътуване извън страната са направени изследвания на ученици от ПГТО „Дочо Михайлов" в гр. Тервел, чийто резултати все още не са излезли.



Актуално

съобщение

анкета